Klankbordgroep Nieuw-Vennep-West denkt en doet mee

ProfielfotoLinda van den Berg 08-12-2023 253 keer bekeken

Op woensdag 15 november 2023 was er een actieve werksessie met de klankbordgroep Nieuw-Vennep-West. De klankbordgroepleden dachten en deden mee over twee onderwerpen: voorzieningen en verkeer. Er werd in twee groepen gewerkt waarbij men op een kaart zijn/haar idee├źn kon intekenen.

Het werd een levendige avond waarbij iedereen actief input leverde en lokale kennis van het gebied deelde. Deze waardevolle input wordt zoveel mogelijk meegenomen in het plan over hoe Nieuw-Vennep-West eruit komt te zien in de toekomst. Half december volgt nog zo'n avond. Dan komen de onderwerpen groen, wonen en mobiliteit aan bod.

 

Wat we willen voor Nieuw-Vennep-West

Het plan is dat je in Nieuw-Vennep-West straks landschappelijk kunt wonen. Het moet een groene wijk worden waar je het 'poldergevoel' ervaart. Een wijk dus met veel groen om te fietsen, wandelen en lekker buiten te zijn. Er kunnen 3.000 tot 4.000 woningen komen. Het definitieve aantal woningen moet nog worden vastgesteld. Goede bereikbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijk bij de ontwikkeling van het gebied.

Plannen maken met elkaar

De eigenaren van de grond, landschapsontwerpers, de gemeente, de provincie, Vervoersregio Amsterdam (VRA) en het rijk werken aan een plan op hoofdlijnen voor Nieuw-Vennep-West. In dit plan staat op welke plek nieuwe woningen, voorzieningen, wegen, paden en groen komen. De plannen maken ze met elkaar in zogenaamde 'co-creatiesessies'. Om een breed gedragen plan te krijgen kon de klankbordgroep input leveren tijdens de werksessie van 15 november. Het plan moet uiteindelijk  landen in een Stedenbouwkundig Programma van Eisen dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Voordat dit gebeurt, volgt er nog een bredere participatieronde voor inwoners en andere belangstellenden.

Wie er in de klankbordgroep Nieuw-Vennep-West zit
De klankbordgroep bestaat uit de dorpsraden van Nieuw-Vennep-West en Beinsdorp, verschillende maatschappelijk organisaties en betrokken inwoners. Vanaf 2021 is de klankbordgroep actief en zijn er bijeenkomsten geweest over onder andere: landschap, groen en water, verkeer, infrastructuur, woonmilieus en voorzieningen.

Cookie-instellingen